::-moz-selection { /* Code for Firefox */ color: white; background: #38585A; } ::selection { color: white; background: #38585A; }
top of page

Parterapi i Kolding

Kort fortalt er parterapi en terapeutisk samtale om at styrke jeres parforhold. I parterapien kan man få professionel hjælp til at løse konkrete udfordringer i parforholdet, samt være med til at udvikle parforholdet og skabe en bedre måde at være sammen på. I terapien kan du håndtere alt fra små hverdagsbanaliteter til store udfordringer som f.eks.:

  • Skænderier og hyppige konflikter

  • Skilsmisse

  • Udfordringer i parforholdet

  • Jalousi

  • Sexualitet

  • Generelt eftersyn

Terapiens udgangspunkt er, at den skal fungere som et selvhjælpsværktøj. Det betyder, at terapeutens mål er at sætte gang i vigtige processer, der er designet til at hjælpe dig med selv at løse problemer, efterhånden som de opstår. Nogle par går til parterapi, fordi de sidder fast i en negativ cyklus med at gentage de samme problemer og konflikter igen og igen, mens andre bruger parterapi for at forhindre, at problemer og udfordringer fortsætter.

Parterapi Kolding
Følelser og forventninger

Parterapi - forventninger og følelser

Der er mange følelser og forventninger i et parforhold, og der kan opstå mange uenigheder i hverdagen, i forbindelse med de daglige gøre mål. Parterne, eller kun den ene, kan fx føle:

  • At jeg ikke for det jeg har behov for.

  • At jeg ikke føler mig hørt eller set.

  • At jeg ikke føler mig forstået eller lyttet til.

I parforholdet handler det derfor om at I forstår hinandens følelser, behov og forventninger til hinanden, således at disse gnidninger forsvinder.

Spørgsmål og svar
Herunder vil jeg komme med svar på nogle af de spørgsmål, som jeg tit støder på
i forbindelse med parterapi:

1. Hvad koster det at gå til parterapi?
Hos mig koster det 1250 kroner pr. samtale vi har.

2. Hvad kan parterapi hjælpe med?
Parterapi kan hjælpe med at udbedre nogle af de gnidninger der kan være eller opstå i et parforhold. Det kan være alt, lige fra dårlig kommunikation, skænderier og jalousi, til utroskab og skilsmisse.
Det kan også være at i sidder fast i forholdet, og har svært ved at finde gnisten. 

3. Hvordan fungerer parterapi?
Parterapi fungerer således at vi starter med at tage en snak om hvilke problemer I står overfor i jeres parforhold. Herefter vil jeg give jer nogle redskaber til, hvordan i kan håndtere nogle af de situationer og problemer i står overfor i jeres hverdag.
Mit mål er at hjælpe jer, og give jer nogle selvhjælps værktøjer.

4. Kan man gå alene til parterapi?
Det kan man godt - dog bliver samtalen lidt en anden, end hvis i begge er med. Her vil der måske komme mere fokus på din egen rolle i forholdet, og hvordan du kan arbejde med dig selv.

bottom of page