top of page

Familieterapi i Kolding

Familieterapi i Kolding

Familieterapi - med fokus på jer.

 

Formålet med familieterapi er at styrke jeres familierelationer og skabe et godt familiesammenhold. Familierådgivning kan især være effektiv, hvis du vil finde nye måder at komme sammen og forstå dine mønstre og adfærd i din familie. Familieterapi kan bruges til mange forskellige problemstillinger, men er især god til at afklare dit barns adfærdsmønstre og give dig som forælder gode løsninger på, hvordan du håndterer dit barns adfærd. Min rolle som familiepsykolog er at støtte dig i dine forældreroller og projekter med dine børn. Jeg kan også formidle dit barns perspektiv og få en god samtale om, hvad du egentlig gør godt som forælder.

Når et problem rammer en person i familie, er det ofte som om, hele familien rammes. Enten har mange travlt med at løse problemet, eller også opstår der nye problemer på grund af den svære situation. Andre gange er ikke én person problemet, men noget i hele familieenheden, der er gået galt over tid.

 

Mange temaer kan fylde noget i terapien for eksempel: kærlighed og omsorg, roller og voksne, sygdom og død, forældre og unges konflikt, uddannelse og ansvar. I familieterapien er vores opgave både at søge og lade alle stemmerne tale, og at give alle mulighed for at lytte til andre. Dette kan være en mulighed for at genopdage og rehabilitere familiens ressourcer og styrker til at bekæmpe vanskeligheder.

 

Under dialogen mellem samtalepartnere udvikles udsagn, og der kan ofte opstå nye eller ændrede forståelser af et og et problem.

Forskellige typer af familieterapi

 

Der findes mange forskellige typer af familier, og der kan

derfor opstå forskellige typer af problemer, medlemmerne

imellem. Jeg hjælper jer, uanset hvilke problemer i står

overfor, og hvilke familie sammensætninger i har, heriblandt:

  • Familieterapi i de voksne relationer

  • Familieterapi for børnefamilier

  • Familieterapi for teenagere og forældre

  • Familieterapi for sammenbragte familier

Typer af familieterapi

Sådan fungerer familieterapi

  1. Indledende vurdering: Jeg vil først mødes med jer som familie for at få en forståelse af de problemer, I står overfor. Dette kan involvere individuelle samtaler med hver person eller hele familien samlet.

  2. Kommunikationsmønstre: Mange problemer i familier opstår på grund af dårlig kommunikation. Jeg vil forsøge at hjælpe med at identificere ineffektive eller destruktive kommunikationsmønstre og lære jer nye måder at tale og lytte til hinanden på.

  3. Roller og ansvar: Jeg vil undersøge, hvilke roller familiemedlemmer spiller, og om disse er balancerede eller ubalancerede. For eksempel kan én person føle sig overansvarlig, mens en anden undgår ansvar. Familieterapi sigter mod at genoprette en sundere dynamik.

  4. Forbedring af relationer: Familieterapi fokuserer på at styrke de følelsesmæssige bånd mellem familiemedlemmer. Det kan indebære at arbejde på at opbygge tillid, udtrykke følelser mere åbent og støtte hinanden på en mere positiv måde.

  5. Håndtering af konflikter: En stor del af familieterapi handler om at lære at håndtere konflikter på en konstruktiv måde. Dette kan inkludere at arbejde med problemløsningsteknikker, finde kompromiser og forstå hinandens perspektiver.

  6. Løbende støtte og evaluering: Familieterapi er ofte en proces, der kræver flere sessioner, hvor vi regelmæssigt vurderer, hvordan det går.

Hvad koster familieterapi?

Familieterapi hos mig koster 1250 kr. pr. time. 

Ved den første familieterapisession, hvor alle familiemedlemmer deltager, drøfter vi, hvor ofte I ønsker at komme til terapi, og hvilke udfordringer I som familie står overfor, som I gerne vil arbejde med.

Her kan I åbne op omkring de temaer, I oplever som vanskelige eller problematiske, og som I ønsker at have fokus på i forløbet.

 

Familieterapi er fleksibelt og kan omfatte forskellige konstellationer, såsom forældre og børn – både hjemmeboende og voksne børn, men også søskende, venner eller andre personer, der er tæt knyttet til familien. Formålet er at skabe en tryg ramme, hvor alle kan få plads til at udtrykke deres tanker og følelser, og hvor vi sammen kan finde veje til bedre kommunikation og forståelse.

bottom of page